Taylor House Renovation and Addition

Taylor House Renovation and Addition

Fayetteville, NY

Collaborators: Full House Construction

Project description

The aim of the Taylor House project was to de-compartmentalize the home’sĀ original design, opening up the layout to create spaces oriented around family and entertaining. The open connections created between the living room, dining room, and kitchen were extended outdoors by making a new, large opening to the back yard and adding a tiered deck and patio.

On the Taylor House Renovation, Echo provided full architectural and construction services, collaborating with Full House Construction on the carpentry. The work followed sustainable design principles including a repurposed oak bar-top, milled from a reclaimed city street tree. Custom kitchen cabinetry was fabricated by Echo, utilizing FSC certified plywood and environmentally friendly finishes. Energy upgrades were implemented to reduce energy consumption by: upgrading wall insulation, using radiant floor heating, energy star rated appliances, LED lighting fixtures, and energy star rated insulated windows and doors.